برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
مواد لازم برای ۴ نفر
۱٫آرد ۲لیوان ۲٫شکر ۱لیوان ۳٫روغن مایع ۱لیوان ۴٫روغن جامد ۱۰۰گرم ۵٫کره ۲۰گرم ۶٫زعفران دم کرده به مقدار لازم ۷٫پودرهل نوک قاشق چایخوری ۸٫گلاب ۱/۳ لیوان ۹٫آب جوش ۲لیوانمراحل پخت
در اولین مرحله آرد را الک میکنیم. در ظرفی مناسب ریخته و روی حرارت کم قرار میدهیم. آرد را تفت میدهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود و رنگ آن تغییر کند و به رنگ قهوه ای روشن دربیاید. سپس روغن مایه و جامد را به آرد اضافه میکنیم ، به مقداری روغن ها را اضافه میکنیم که آرد انسجام خودش را حفظ کند و باختی مانند حلواهای آماده داشته باشد؛نه خیلی سفت و نه خیلی شل.
مرحله بعدی تهیه ی شربت/شیره ی حلوا است؛به این صورت که یک لیوان شکر را به همراه دو لیوان آب جوش مخلوط میکنیم،این مخلوط باید غلیظ باشد. به مدت چند دیقه روی حرارت ملایم اجازه میدهیم تا بجوشد. درنهایت به شربت حلوا زمان میدهیم تا خنک شود.
مخلوط آرد و روغن را از روی حرارت برمیداریم تا سرد شود.اینک شربت حلوا را کم کم به حلوا اضافه میکنیم در این حین باید مدام هم زده شود تا حلوا نسوزد. دراین مرحله زعفران دم کرده ، پودر هل و گلاب را اضافه میکنیم تا کامل عطر و طعمشان با حلوا مخلوط شوند. باید تا حدی شربت را اضافه کنیم که به شیرینی دلخواهتان برسد و در کنار این موضوع حلوا شل نشود. حرارت شعله دراین قسمت باید کم باشد.
بخش آخر اضافه کردن کره به حلوا است که باعث میشود چسبندگی حلوا کاهش یابد.
نکات کلیدی
روغن را به حدی اضافه میکنیم که مواد انسجام کافی را داشته باشد؛ اگر روغن حلوا زیاد از حد باشد در انتهای کار روی حلوا جمع میشود و جلوه و طعم اصلی حلوا را خراب میکند.
هنگام مخلوط کردن آرد و روغن بطور مداوم باید هم بزنیم تا از سوختن حلوا جلوگیری کنیم زیرا حلوا در این مرحله سریع میسوزد. توجه داشته باشید که شعله گاز باید کم باشد