۶ نکته که باید برای پخت کیک رعایت کنید!

6 نکته برای پخت کیک

در همه زمینه هایی حرفه ای و حتی آماتور همیشه نکاتی وجود دارد که هر چقدر هم نکات سطحی و کوچکی باشند می توانند مقدار زیادی در نتیجه نهایی کار تاثیر گذار باشند چه بسا تفاوت یک کار حرفه ای و آماتور رعایت چند نکته کوچک باشد. قاعدتا قنادی و شیرینی پزی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و مانند همه کارها نکاتی درخور توجه دارند. البته یکی از نکاتی که باعث زیبا شدن کیک و یا سایر شیرینی های شما می شود استفاده از لوازم قنادی است اما در این مطلب قصد داریم ۶ نکته ساده ولی مهم را در مورد پخت کیک با هم مرور کنیم.

چه مواردی را باید در پخت کیک رعایت کرد؟

کیک پخته شده در قالب

۱- قالب کیک را حتما با روغن جامد چرب کنید.

اولین کاری که در پخت کیک باید انجام داد چرب کردن قالب کیک است تا پس از پخت کیک از قالب به راحتی جدا شود. پس کف قالب را یک ورق روغنی می اندازیم و دور قالب را با روغن جامد آب شده چرب می کنیم. اما چرا روغن جامد؟
روغن جامد گرم شده وقتی به کناره قالب کشیده می شود در کناره های قالب باقی می ماند اما در روغن مایع این قضیه فرق می کند و روغن مایع روی دیواره قالب نمی ماند و به کف قالب می ریزد و کناره های قالب خشک باقی می ماند.

۲-همزن حتما تمیز و خشک باشد.

شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که چرا دفعه قبلی که کیک پختید هنگام همزدن تخم مرغ بیشتر و بهتر حجم گرفت ولی این بار حجم خوبی به دست نیامد؟ علت این امر چرب بودن همزن است. حتما به یاد داشته باشید که قبل از میکس کردن تخم مرغ حتما همزن را با مایع ظرفشویی تمیز بشویید زیرا اگر همزن کمی چرب باشد تخم مرغ خوب حجم نمیگیرد چون حجم تخم مرغ هم یکی از عوامل موثر در پخت کیک است.

۳-در مخلوط کردن صبور باشید.

هنگام مخلوط کردن آرد به تخم مرغ حجم گرفته حوصله به خرج بدهید و خیلی آهسته آرد را به مواد اضافه کنید، زیرا اگر این حرکت را با همزن در سرعت زیاد انجام دهید مواد حجم خود را از دست میدهد که اصطلاحا میگویند مواد تسمه شده است. پس صبر و حوصله هم بخش مهمی از پخت کیک است.

۴- مواد کیک را منتظر فر نگذارید!

در پخت کیک باید سرعت عمل هم به خرج بدهید. پس از اینکه مواد را آماده کردید حتما درجه فر را تنظیم کنید. بعد از اینکه مواد را داخل ظرف یا قالب کیک ریختید میبایست درجه فر آماده باشد که مواد زیاد بیرون نماند تا زحماتتان به خوبی به بار بنشیند.

پخت کیک در قالب کمربندی
کیک درحال پخت در قالب کمربندی

 

۵-باز کردن در فر تا پخت کامل ممنوع

سعی کنید حتما کارهایتان را به گونه ای پیش ببرید که لازم نباشد در زمان پخت کیک در فر را باز کنید. بعد از قرار دادن قالب داخل فر به هیچ عنوان تا پخت کیک در فر یا مکرو فر را باز نکنید زیرا گاز موجود در فر بیرون میرود و پف کیک میخابد.

۶-صبر کنید تا کیک مغز پخت شود

معمولا کیک داخل فر بعد از زمانی برنگ قهوه ای در میآید که شما فکر میکنید کیک آماده است غافل از اینکه روی کیک پخته ولی مغز آن خام است پس میبایست کمی تامل کرده تا رنگ کیک به فهوه ای سیر برسد تا مغز آن نیز بپزد .بعد از پخت کیک وخارج کردن آن از فر تامل کنید تا کیک سرد شود سپس قالب را برگردانده تا کیک از قالب جدا شود.

کیک پخت شده در قالب

 

امیدواریم با رعایت این نکات بتوانید یک کیک خوشمزه و حرفه ای را تهیه کرده و خانواده و میهمانانتان خوشحال نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *